Greg & Shirley abroad

G'day mates!

G'day mates,

Hier zijn we terug na een dikke twee weken radiostilte. Onze oprechte excuses, het is nogal druk geweest

Wink
. Waar waren we gebleven?

Wel, twee weken geleden ruilden we onze behekste campervan in voor een Subaru die we een weekje in bruikleen kregen van onze kiwivrienden Katy en Nathan. En zowaar, ons geluk keerde! Maar later meer daarover...

Met ons nieuw vervoersmiddel zetten we aldus onze calvarietocht verder en cruiseden we het ganse zuiden van het Zuideiland af. Zo bezochten we er in chronologische volgorde de hoogste berg van NZ, Mt Cook, het pinguïnmekka van NZ, Oamaru, het zuidelijkste natuurreservaat van NZ, de Catlins, en de schitterende fjorden rond Milford Sounds. Het moet ons van het hart, als je op natuur uit bent dan is er geen land zo divers als NZ!

Wat dat geluk betrof, huurden we in de Catlins een kamer in een prachtige villa met vier slaapkamers en twee badkamers waar wij uiteindelijk de enige huurders bleken. Kregen we in het fjordland een upgrade van een standaardcabine (golfplaten constructie met niets meer dan een dubbelbed) naar een luxueuze hotelkamer. Én kregen we €20 korting op onze Milford Sounds boottocht! Om dan nog maar te zwijgen over de drie nachten die we mochten doorbrengen bij Katy en Nathan thuis in Queenstown.

Aan al dat natuurgeweld kwam eergisterenmorgen echter een einde toen we aan boord stapten van een nieuwe Qantasvlucht met als bestemming Melbourne, terra australis.

Melbourne staat dezer dagen volledig in het teken van de Australian Open, en wie de Australian Open zegt, denkt Justine Henin. En ja hoor, gisteren konden we op het laatste nippertje tickets bemachtigen voor Justines kwartfinale tegen Nadia Petrova. Met menig 'allez Juju' stuwden we onze landgenote naar de overwinning. Ons ticket gaf ons echter ook toegang tot alle andere matchen in Melbourne park en zodoende zagen we ook Zheng, Kirilenko, Roddick, Cilic en de Williams zusjes aan het werk én pikten we Andy Murray's trainingsessie mee tegen Thomas Müster (voormalige linkshandige -net als Rafa Nadal later die avond trouwens- toptennisser).

Vandaag staat een verkenning van Melbourne op het programma en later deze week pikken we nog wat halve finales op de Australian Open mee (jaja, live). Zondag trekken we met onze huurauto richting Adelaide, maar meer daarover in ons volgend reisverslag.

Tot ziens!

Greg & Shirley