We're singing in the rain!
Hallo vrienden, familie,
Ondertussen staan er al een kleine 2000km meer op onze kilometerteller en bevinden we ons in Airlie Beach (noord Queensland). Ook zijn we blij u mede te delen dat we de tsunami overleefd hebben! Toch hebben we al heel wat weertjes mogen trotseren, de gemiddelde regenval in 2010 is hier immers de hoogste in de afgelopen 100 jaar...
Niettegenstaande de regen hebben we al heel wat leuke momenten meegemaakt. We hebben koala's bezocht in een koalaziekenhuis, loggerhead schildpadjes zien geboren worden en de zee in geholpen, de Australia Zoo van wijlen Steve Irwin (de echte crocodile hunter) bezocht, surflessen genomen (we hebben zowaar beiden tonnen talent!) en een driedaagse tour op Fraser island gedaan.
Fraser is het grootse zandeiland ter wereld en is erkend door Unesco als werelderfgoed. Ondanks de zanderige ondergrond is Fraser voor maar liefst 98% (!) met vegetatie begroeid. Naast tal van bomen en planten zijn er ook vele zoetwatermeren in allerlei kleuren te vinden. Ook dingo's, goanna's, possums en de dodelijkste slangen en spinnen van Australië vinden er hun thuis. Wij trokken er rond in een 4x4 bus (alle wegen bestaan nl. uit zand) met een internationale groep die 18 man sterk was. De gids/chauffeur voerde ons elke dag naar Frasers menig hoogtepunten: Lake Mackenzie, Lake Birrabeen, Lake Wabby, Champagne pools, Eli Creek, regenwouden, etc . Door de hobbelige wegen leek elke rit wel een etappe uit de Paris-Dakar rally. Gelukkig werden we 's avonds getrakteerd op een uitgebreid buffet en konden we wat socializen met de andere reizigers tijdens happy hour.
Morgen maken we dan weer een driedaagse cruise naar de Whitsunday islands waar wat zullen snorkelen en duiken (Great Barrier Reef!!!), maar meer hierover in onze volgende post.
Aja, ons budget is bijna op, donaties (verjaardag jongstleden, weetje wel) kunnen op het volgende rekeningnummer: IBAN BE82 0634 8698 2168

Tot gauw!
Greg & Shirley
Ja Gregske, we zijn al de helft ! Ik verlang al om jou terug te zien !!!!!
De mama van Shirley is 2 dagen geleden op bezoek gekomen.
Ik heb nog altijd veel pijn aan mijn schouder. Jo van de Bolster is aan het informeren om evt. naar Sint Maartensziekenhuis te gaan.
Laurent komt zaterdag of zondag op bezoek. Hij is braaf en doet zijn best.
Tot gauw !! Asta lueigo !
Mutti xxxxxxxxxxxxxxx